Articole Nașpa Rău

Don’t worry, be happy

Ieri erați speriați că trebuie să mergeți în Congo. Astăzi, când Traian Băsescu a câștigat alegerile, mulți dintre așa-zișii intelectuali, mai ales cei de prin presa scrisă, se întrec în scepticism, și se tot întreabă cum va fi o Românie cu un președinte mai puțin cizelat în politică, obișnuit să spună ceea ce gândește, sau cum va putea fi condusă țara asta de un președinte portocaliu și un parlament albastru. Probabil unii dintre voi se gândesc cum va fluctua bursa sau cursul dolarului, sau cum vor mai evolua prețurile apartamentelor.

Știți ceva? Mai lăsați-mă în pace! Eu nu am de gând să-mi fac prea multe griji. Eu am de gând să mă bucur că am scăpat de Năstase, și că țara nu a ajuns să fie condusă prin sondaje în același mod în care a fost condusă patru ani prin ordonanțe de urgență. Am de gând să adresez un călduros fachiu celor care deși nu l-au suportat pe Bombo nu au vrut să meargă la vot, dându-și aere de superioritate olimpiană. De două ori fachiu așa-zișilor ziariști care au uitat că menirea lor este să asigure accesul la informație, și nu să o ascundă. Domnilor ziariști, prin atitudinea voastră v-ați raliat celor peste 70 de ani sau sub 10 clase, care sunt niște oameni foarte înțelepți și știu să aprecieze o limbă de lemn când o aud, dar mai ales când o simt prin părțile intime. V-ați raliat de asemenea gospodinelor care privesc la telenovele, și cărora le-a fost greu să-l găsească pe Jose Armando în figura cheală a lui Băsescu.

Știți de ce mă bucur cel mai mult? Pentru că în ciuda tuturor, a câștigat cine a trebuit. Ne-ați blocat informația prin televiziune, prin radio, prin majoritatea presei scrise, dar ea a ajuns la oameni prin Internet, prin SMS, și prin reviste de umor gen Academia Cațavencu. Ne criticați pe față că noi tinerii suntem apatici și că nu vrem să ne prezentăm la vot, și în același timp încercați să ne plictisiți cât mai mult cu platitudinile voastre. Dar nu v-a mers, și chiar dacă nu am fost toți la vot măcar cei care au fost au votat cu cine trebuie. Fără să li se încețoșeze privirea, și fără să ne tremure mâna.

M-am săturat să vă aud, cioclilor! M-am săturat să vă aud cobind și plângând de milă României. M-am săturat să vă tot aud confundându-l pe Băsescu cu Vadim. Ce dacă a utilizat electoratul acestuia? Și PSD a utilizat electoratul lui Ceaușescu și pentru asta nu a comentat nimeni. Voturile, ca și banii, nu au miros, decât voturile PSD care au miros de motorină de autocar, sau de lenjerie intimă nespălată, sau de alcool, dar pentru asta tot au fost bune.

Haidați, recunoașteți, nu vă place Băsescu pentru că nu seamănă cu voi. Nu e obișnuit să pupe funduri, nu e obișnuit să spună pe ocolite ce are de spus. Dar seamănă cu cine l-a votat! Asta înseamnă că voi, lingăilor, sunteți MINORITARI! Hai, marș în Congo!

Aș mai scrie câte ceva, dar nu mai am chef de asta. Am chef să mă bucur că a ieșit Băsescu președinte. Dacă nu vă convine, scrieți-i o scrisoare de dragoste lui Adrian Năstase. Și dați-o lui Mircea Radu, împreună cu un buchet de flori.