De la public

Credință și biserici

De mult voiam să îmi transmit părerile pe o temă de genul ăsta și ultimul articol al lui Nașpa m-a făcut să îmi aduc aminte de chestii de genul ăsta. Vreau să spun de la început că nu sunt ateu, dimpotrivă sunt credincios… la fel de credincios ca oricare. Diferența dintre mine și un credincios fanatic este că eu știu ce poate face fanatismul și pentru mine este o distincție clară între credință și obsesie.

Astfel pot să vă spun că nu am poate o credință fixă, de fapt nu pot să spun că eu cred în Buda… nu pot nici să vă spun că sunt “cu frică de Dumnezeu” (asta dacă poate să îți fie frică de ceva imens de bun!?). Credința mea și religia mea este în mine și o port cu mine oriunde aș merge, adun ce e bun (ce consider eu că e bun mai exact) și îmi fac un crez din această idee. Nu știu câți dintre voi ați citit o biblie satanistă, sau coranul, sau orice alte lucruri de genul ăsta.

Am un prieten care o inventat “estetica noroiului” uitându-se la noroiul de lângă un trotuar care era plin de urme. Mai târziu am înțeles cât de bine este să vezi lucrurile bune în orice. Știați de exemplu că în biblia satanică prostia este considerată un păcat? Sau că unii dintre călugării budiști pot să stea 40 de zile (vezi postul lui Isus) în transă, nu tu mâncare, băutură… de fapt era unul care o stat 10 zile fără aer (fusese îngropat de viu… la cerere și după 10 zile l-or escavat și o “înviat” – suspendarea funcțiilor vitale era explicația).

De sărbători ar trebui să vedem lucrurile altfel. Măcar o zi în an sunt și bătrânii buni la ceva (cozonacii lu’ bunica), și tinerii sunt buni colindători (unii), și în principiu toate lucrurile ar trebui privite din alt unghi.

Mă scuzați ca m-am abătut un pic de la critica obișnuită. Observați totuși că unele lucruri nu sunt bune niciodată, nici chiar de Crăciun, exemplul cel mai concludent UDMR și Marko Bela, care împreună formează o excelentă, și de cel mai înalt rang, curvă politică (schimbă cuibu’ imediat ce o căzt cucuveaua).*

Mă scuzați din nou dar nu suport să mi se spună mie ce să fac în cine să cred ș.a.m.d. Apropo Nașpa dacă mergi în Iad dupa cum o zis Theo ne vedem la o bere, și o să îți scriu în continuare și de ce.

“În viață sunt 2 lucruri care trebuie să te îngrijoreze, ori ești sănătos ori ești bolnav
Dacă ești sănătos nu ai nici o grijă
Dacă ești bolnav sunt 2 lucruri care te îngrijorează, ori te faci bine ori mori
Dacă te faci bine nu ai nici o grijă
Dacă mori sunt 2 lucruri care te îngrijorează, ori mergi în Rai ori în Iad
Dacă mergi în Rai nu ai nici o grijă
Dacă mergi în Iad o să fii atât de ocupat să strângi mâna vechilor prieteni încât nu vei avea timp să te îngrijorezi”

Am tradus chestia asta din engleză… am găsit-o pe o cană și cică e un vechi proverb Irlandez… (bețivii planetei, my kind of people).

FireBath

* Nașpa Rău nu încurajează opiniile xenofobe, dar articolul a rămas așa pentru că de asemenea nu încurajează nici cenzura. Dacă tot e vorba de curve politice, ce să mai zicem de PUR…