Articole Nașpa Rău

Dumnezeu te urăște dacă…

Cine crede că Dumnezeu iubește pe toată lumea, și abia așteaptă să ierte orice, se înșeală amarnic. De fapt, El e așa de nervos pe unii, încât de multe ori îl invidiază pe Dracu, care prin natura slujbei lui se ocupă de pedepsirea tuturor idioților din lume. Chiar așa, de ce numai el să aibă parte de toată distracția?

Dumnezeu te urăște dacă ai între 13 și 21 de ani, ești băiat de cartier, ai freza geluită și ridicată în sus, umbli cu mâinile în buzunare și cu capul acoperit de o glugă. Și asculți Eminem. Te urăște dacă fumezi pe stradă și arunci capătul țigărilor pe jos, sau dacă fumezi și scuipi pe jos, sau dacă pur și simplu scuipi pe jos. Te urăște dacă consideri că toate funcțiile de conducere trebuie exercitate de oameni peste 50 de ani, și te urăște și mai mult dacă ai peste 50 de ani și o funcție de conducere.

Te urăște dacă nu mergi la vot, sau dacă votezi cu partea aia cu cu care ar trebui să faci treaba mare. Asta înseamnă de obicei să votezi cu PSD-ul, sau cu Vadim, sau să votezi pe criterii etnice. De fapt, te urăște atât de mult încât va pedepsi toată țara cu încă 4 ani de rahat, și apoi încă 4, și tot așa. Te urăște de fiecare dată când te aude pronunțând cuvintele “pe vremea mea era mai bine”, dar mai ales te urăște când îți exprimi prin vot dorința de a te întoarce pe vremea ta.

Te urăște dacă ești politician, sau dacă ești vedetă de televiziune și lucrezi la Acasă sau la ProTV. Te urăște dacă te uiți la telenovele, pentru că El vede prin ochii tăi și-i vine să vomite, și atunci cauzează inundații cine știe pe unde. Te urăște dacă asculți sau cânți manele.

Dumnezeu te urăște dacă ești vânzător la butic, și ai afișat mare că nu vinzi țigări și alcool minorilor, dar totuși o faci, iar dacă te ia cineva la întrebări spui că sunt pentru părinții lor. Te urăște dacă spui că nu ai mărunt să dai rest, dar niciodată nu lași de la tine. Te urăște dacă pui la chioșcul de ziare la care lucrezi o hârtiuță cu “Cumpărați de la mine ca să pot să-mi tratez fiul bolnav de diabet”, un mesaj tipic capitalist. De fapt, de ce se mai chinuie firmele să-și facă reclamă? Ar putea fiecare patron să vină la Tv și să spună ba că are un fiu bolnav de diabet, ba o mamă bolnavă de Alzheimer, și să vezi atunci vânzări.

Te mai urăște și dacă vii la această pagină, te uiți doar la formatul fonturilor și a fundalului, iar apoi spui că îl copiez pe Maddox, fără să citești. De fapt, probabil că ești din specia care-i scrie lui Maddox “hate mail” pentru a se vedea apoi băgat în seamă.

Vă recunoașteți pe această listă, și nu sunteți sigur că Dumnezeu vă urăște? Păi scrieți-i un mail, la adresa god@nașparău, și întrebați-l. Dacă protestați că acesta nu este El, vă voi aduce argumentul tuturor religiilor, și anume că Dumnezeu este unul singur. Are adresă validă? Are!