Articole Nașpa Rău

Hopa sus, Miron!

Nu-mi place să spun “v-am spus eu vouă…”. Adică ba da. Îmi place, și mai spun o dată: v-am spus eu vouă, v-am spus eu vouă! Nuuuu, cum să mergem la vot, să alegem iar răul cel mai mic?! Pe scandalagiul ăla de Băsescu, artizanul gafelor publice, vânzătorul flotei, creatorul taxei care-i poartă numele, și a sintagmei “aici sunt banii dumneavoastră”? Lasă că oricine va ieși, tot spre Europa ne îndreptăm, ce mai contează… și schimbarea șefilor e bucuria nebunilor, nu așa spune proverbul?

Din cauza voastră Năstase a spus ieri că, eliminând neesențialele orașe mari ale României, el a fost ales președinte. Și tot el amenință cu nemulțumirea electoratului PSD, care va provoca crize în întreaga țară. Și ca să ne arate că nu glumește, a dat drumul la câine din lanț. Armata puturoasă, artiștii care sculpează cu târnăcopul forme abstracte în carnea studenților au din nou conducător. Probabil că vă veți gândi că nu prea vor mai avea ei chef de luptă, că sărăcia din ultimii ani i-a slăbit în așa hal încât abia se mai pot ține pe picioare… dar nu e deloc așa, deoarece salariile compensatorii date ani de zile, combinate cu nemunca din aceiași ani, au făcut din minerul român un animal frumos și sănătos, ca un câine hrănit cu Chappi și Pedigree Pal. Hopa sus, va zice Miron, hopa la București!

Editorialistu ăla de la Adevărul, știți voi care, nu-i dau numele aici din motive de Google, vorbește astăzi de rânjetul bolșevic al lui Iliescu. Vă spune că dacă îi veți acoperi fruntea și partea de jos a feței, aia cu zâmbetul, vă va îngheța sângele în vine, văzând adevărata față a fostului președinte. Dumnule CTP, de ce nu ați făcut asta înainte de alegeri? Probabil pentru că dacă ați fi luat fișa dumneavoastră fiscală și ați fi acoperit cu palma sumele virate de PSD pentru publicitate electorală și pentru alte mici servicii, priveliștea ar fi fost mult mai sinistră? Că e un om de rahat se arată din începutul editorialului (integral aici), unde începe prin a se justifica pentru că l-a criticat pe Traian Băsescu. Apoi cu conștiința împăcată, ca după o spovedanie făcută unui preot securist, începe să își amintească de binefacerile pe care le-au adus electorii PSD prin 90 și 91… Cam târziu!

Abia acuma și-au dat seama oamenii că Năstase înseamnă Iliescu, că alegerea lui ar fi însemnat un nou mandat pentru cucuveaua comunistă. Deși cine știe, poate că dacă își dădeau seama mai devreme, ar fi câștigat Năstase alegerile, pentru că ar fi fost votat mai cu sârg de cetățenii ieșiți din garanție. Nu vrem să alegem răul cel mai mic, spuneau unii cu pretenții de cunoscători. Nu e Băsescu un Mesia pe cal alb, spuneau alții. Băsescu nu are față de președinte, Băsescu face gafe, nu are experiență în diplomație. Dar dacă ai de ales între unul ca el și un ucigaș (pentru că spun încă o dată, Năstase este o interfață utilizator modernă și un pic mai prietenoasă pentru un sistem vechi centrat pe Iliescu), nu șiu cum dracu poți ezita.

Sper să nu am dreptate, sper să nu fie dracu așa de negru. Oricum, bine că Băsescu nu s-a dus la Bruxelles cu avionul lui Iliescu, pentru că probabil dioxina era deja pregătită. Și sincer sper că Miron Cosma nu a învățat să navigheze pe Internet, pentru că dacă va găsi pagina în care îmi bat joc de Marinela Nițu, lumea lui Nașpa Rău se cam îndreaptă spre Armaghedon.