De la public

Mă simt minunat!

De vreo doi-trei ani încoace, o nouă modă face ravagii printre vedetele feminine ale mândrei noastre patrii. Și anume moda de a face copii. Toată această treabă ne este prezentată într-un mod în care te face să te gândești că, la aceste vedete, procesul tehnologic al procreării trebuie să fie mult mai complicat decât la femeile obișnuite. Nefiind curioasă din fire, nu mi-am bătut capul cu acest aspect, dar o afirmație care se repetă în mod constant (și obsedant) în declarațiile fericitelor viitoare mame celebre, mă scoate din toți pepenii! Toate, dar TOATE, fără excepție, trag aer în piept, îndreaptă spatele și emit următorul pateu: “Mă simt minunat. Niciodată nu m-am simțit atât de bine! Fizic și psihic!”

Pornind de la aceste declarații, mă gândesc că: ori vedetele sunt un soi de semiextraterestre, ori sunt niște mincinoase! Înclin spre a doua variantă și, pentru mai buna informare a celor ce nu știu încă, și pot fi tentați să înghită astfel de gogoși, hai să recapitulăm:

Din primele zile de când rămâi însărcinată, încep grețurile “matinale” care, de fapt, se întind pe durata întregii zile. Și uneori nopți. De multe ori, un prim semn că vei fi mămică este o blestemată de cistită, care nu se lasă domolită și te chinuie până ajungi să-ți petreci o mare parte din zi cu – pardon – fundul în ligheanul cu apă caldă! Fetele știu de ce! Grețurile țin vreo patru luni, timp în care mănânci te miri ce, verși de două ori cantitatea, după care o iei de la început. (La mine ținea cu bomboane de mentă, astea reușeau să stea liniștite în stomac, erau singurele!) Boon! Fac abstracție de nenumăratele injecții, vaccinuri și controale la care te lași supusă (și uneori umilită de doctori) dar ce nu faci pentru sănătatea pruncului tău!

Trec cele patru luni de grețuri, începi să mănânci, și evident o faci într-o veselie, ca să recuperezi ce ai pierdut în primele luni. Ai pofte ciudate, (de obicei iți chinui partenerul și-l trimiți în crucea nopții după înghețată de banane) iei în greutate 15-20 de kile, din care doar 3.5-4 sunt ale copilului tău, restul rămân cu tine. Sarcina crește, iar coloana ta vertebrală începe să protesteze dureros, gleznele ți se fac butuci, iar doctorul iți recomandă să renunți cu totul la sare. Mâncarea nu mai are gust, dar mănânci în disperare. Burtica devine încet, încet burtoi, presează pe vezică și te duci din ce în ce mai des la toaletă. Cam din sfert în sfert de oră, inclusiv noaptea, când mai ai o problemă: nu mai știi în ce poziție să te așezi ca să poți dormi, că n-ai loc de burtă!

Iar, ca să închei, la sfârșitul sarcinii ești ca un butoi, ai probleme de deplasare, te dor cam toate cele, după 100 de metri de mers pe jos, respiri ca o locomotivă, și numeri zilele până când în sfârșit vei scăpa de “fericirea” de a fi însărcinată!

Hmm, cam ăsta e adevărul, dar ce știu eu? Eu nu sunt vedetă, pentru mine sarcina nu a fost o stare “minunata” ci doar o stare pe care mi-am asumat-o, de dragul de a avea urmași. Poate că la vedete e altfel…

Axa2002