Articole Nașpa Rău

De ce se mută oamenii

Oamenii, mai ales când sunt tineri, se mută tot timpul. Se mută de la sat la oraș, pentru că acolo au mai multe șanse de a face bani. Sau de a fi călcați de o mașină și a scăpa de probleme. Se mută peste hotare, atunci când în țară nu se mai poate. Se mută din casa părinților, și merge să stea în chirie, pentru că s-a săturat să calce ca pe ouă în prezența lor, și ar mai da și el o bucă din când în când, fără să trebuiască să-i astupe gura femeii cu perna. Sau s-a săturat de vecinii geriatrici de deasupra lui, care aruncă cu mămăligă pe geam, sau scutură scrumul de țigară chiar pe hainele pe care le-a întins la uscat. De obicei toate mutările costă, dar ca rezultat ai ceva mai multă libertate. Party time!

De ce se mută un site? Un site care stătea comod, fără să plătească un leu, pe home.ro? Și mai ales care a muncit să-și facă o audiență, care apare sus de tot în căutările pe Google pentru te miri ce prostii? Doar nu o fi pentru acele mici ferestre popup, care de ceva vreme nu mai deranjează pe nimeni, pentru că nici un cititor al meu nu e așa de idiot încât să navigheze fără un blocker. Sau mai știi… O fi pentru viteză? Nici vorbă, viteza este foarte bună. Pentru spațiul pe disc? Aiurea, tot situl are mai puțin de 400 Kb. Păi și atunci?

Răspunsul este simplu. Nimeni nu vrea să fie dat afară din casă fără preaviz, și nici un posesor de site nu vrea să-și vadă situl închis fără avertisment. Cine crede că sunt paranoic, să meargă pe anti-psd.ro.vg, site găzduit înainte pe home.ro, și să citească pățania acestuia. Pe scurt, ca să vă scutesc de suspans, acest site a fost șters fără preaviz, după ce devenise cât de cât cunoscut. Probabil că vă gândiți că și eu sunt anti-psd, sau că acest site este o perlă a internetului, și eu îi iau apărarea pentru valoarea extraordinară. Eu îmi bag ceva în PSD, îmi bag ceva în toată politica, în Boc și pensionarii lui, în lacrimile lui Băsescu. Tocmai asta e, susțin dreptul fiecăruia de a-și băga ce vrea în orice, pentru că asta înseamnă libertatea cuvântului.

Problema cu găzduirea gratuită de pagini este că există niște condiții. Dacă nu aveți altceva mai bun de făcut, puteți să citiți condițiile de utilizare ale home.ro. Cred că e fix capitolul pe care Hitler a uitat să-l introducă în Mein Kampf, sau Ceaușescu în Omagiu. Hai să facem o mică selecție, un “greatest hits”.

1) Pentru a folosi serviciile oferite de portal, va obligati sa: 1) furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum este cerut de formularul de inregistrare al portalului si 2) mentineti si innoiti, atunci cand situatia o cere, datele de inregistrare pentru a fi adevarate, exacte si complete.
Da, cum să nu, pentru 10 MB de spațiu de web trebuie să vă dau numele, adresa, adresa de mail, tot ce aveți voi nevoie pentru a face o colecție de dosare “a la Stasi”, care apoi să ne urmărească toată viața. Din fericire, numele “Borel Borăscu” a fost destul de bun. La fel de bun ca Heywood Jablowme.

2) Conform politicii de protejare a informatiilor a RDS, putem oferi altor parti (numite terti) anumite informatii de ansamblu continute in formularul de inregistrare sau alte date de acelasi gen, asigurandu-va ca, aceste informatii nu vor cuprinde informatii personale de identificare, cu exceptia cazurilor cand acest lucru este acceptat explicit de dumneavoastra sau in cazul in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea, procedurile judiciare, pentru a putea aplica aceste conditii de utilizare.
Cum să nu, cu excepția cazurilor când un mahăr se vede criticat sau mă rog, făcut de Nutela, și atunci va trebui să îi dați în gât pe cei care au fost naivi să se conformeze punctului 1. Mă simt atât de sigur pentru protecția pe care mi-o oferiți…

3) Să nu folosiți portalul pentru a […] incarca, publica sau transmite in alt mod orice continut care este ilegal, defaimator, ofensator, amenintator, abuziv, vulgar, obscen, afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in alt mod ofensator. […] Intimida, ofensa sau rani minorii in orice mod.
Partea asta cu “în alt mod ofensator” este preferata mea. Adică oricine are chef să închidă un site poate scrie la RDS spunând că este ofensat, și atunci gata contu. Amănunte minore de genul că TOTUL ESTE ADEVĂRAT nu contează, dar probabil că greutatea în bani și influență a celui ofensat este determinantă. Și partea cu intimidarea minorilor… dacă spun că mă enervează adolescenții de 15-17 ani (minori), cu belciuge în nas, cu freza aia geluită în formă de arici pe care băieții și-o fac pentru a arăta mai înalți, cu celularele de zeci de milioane pe care le folosesc pentru doar pentru a da beep și pentru a face poze sub fusta fetelor, gata contu. Ofensarea minorilor? Intimidarea minorilor? Dar zecile de pagini ale minorilor nu sunt o ofensă?

4) [este interzis a] folosi pagina personala sau directorul propriu ca loc de depozit pentru a incarca pagina plecand de la alt link decat cel existent in cadrul portalului, sau ca modalitate de intrare pe alt site personal, chair daca acesta se afla tot in cadrul portalului sau in alta parte.
No comment.

5) Ati luat la cunostinta ca RDS nu cerceteaza continutul conturilor in momentul deschiderii lor, dar isi rezerva dreptul (nu si obligatia) pentru sine si pentru orice persoana desemnata de RDS, de a refuza sau sterge, dupa cum cred de cuviinta, orice continut disponibil prin intermediul portalului.
Asta e exact ce s-a întâmplat cu acel site anti-PSD. Adică atâta timp cât nu ai audiență și nu știe nimeni de tine poți să faci ce vrei tu, dar imediat ce te-a remarcat lumea (mai ales dacă e în sens pozitiv), ești analizat și cenzurat.

Nu vă mai plictisesc. Nu încercați să citiți pe față și pe dos regulile de utilizare ale home.ro, pentră că vă veți prăji creierii. Mi-am permis să dau acestor reguli o nouă formă, rezultând acest acord de utilizare ușor de înțeles și de urmat:

  1. Prin utilizarea serviciului home.ro de găzduire gratuită, vă obligați să renunțați la intimitatea, libertatea și testicolele dumneavoastră.
  2. Vă angajați să aveți doar situri de prezentare personală, de preferință în limba engleză, unde veți pune toate pozele dumneavoastră, ale nevestei dumneavoastră, și ale nevestei dumneavoastră schimbând scutecul copilului dumneavoastră. Sau dacă ești român, neaparat trebuie să pui pozele din America, Germania sau Italia, pentru că un american care va citi site-ul dvs în limba engleză va fi foarte interesat să vadă poze din America.
  3. Se acceptă folosirea sitului personal pentru a vă prezenta CV-ul, în ideea că odată o firmă vi-l va cere, și nimic nu e mai cool decât să-i trimiți un URL în loc de atașament la un e-mail (pentru că un site de prezentare personală are cam 0.0001% șanse să fie descoperit de un patron de firmă bine plătitoare, care are ceva mai bun de făcut decât să navigheze la întâmplare pe Internet).
  4. În afara pozelor proprii, se acceptă poze de mașini, câini, pisici, sau poza apartamentului propriu, în care să se vadă neaparat calculatorul și televizorul cu ecran lat.
  5. Neaparat trebuie să menționați în site că vă place să vă distrați, să aveți mulți prieteni, și să ascultați manele și 3rei sud est. Dacă sunteți fată e neaparat să menționați că vă plac bărbații înalți, bruneți și cu simțul umorului. Lipsa unei atare informații se traduce automat prin atitudine antisocială.
  6. Chiar dacă veți respecta regulamentul afișat mai sus, noi putem să vă tăiem oricând pagina, fără a vă trimite înainte nici un mail de avertizare, pentru că ne face o deosebită plăcere să ne contactați voi cu mailuri disperate la care nu vom răspunde, dar pe care le vom colecționa pentru a avea ce citi când ne plictisim.

Îmi cer scuze pentru că această pagină e mult mai serioasă decât v-ați obișnuit. Mulțumesc firmei SERVERCUBE pentru oferta foarte convenabilă de găzduire de pagini și de înregistrare domenii. Dați un ochi acolo, veți fi șocați de cât de convenabil este. Și sunt de-ai noștri, din Cluj!