Articole Nașpa Rău

Nu răspunzi la SMS… ești nașpa!

A devenit o proveliște comună: adolescenți stând în poziția aplecat, cu fața plină de concentrare, cu mâinile aduse în față și mișcate frenetic. Asta se vede în autobuz, în cinematograf, în sălile de clasă, în restaurante. Ce este oare ? Să fie oare… Ați ghicit, tocmai se scrie un SMS! Sau, mă rog, ieSieMieS, vorba cântecului cu cele mai cretine versuri din Europa. De ce să folosești telefonul mobil pentru vorbit, că doar asta poți face și de la demodatul telefon fix… dacă nu e mama acasă. E mai interesant să strici regulile gramaticale ale oricărei limbi încercând să bați recorduri de viteză la scrierea mesajelor. Da, vă rog să mă credeți, viteza de scriere a unui mesaj a deventi un fel de titlul nobiliar în societatea acneicilor exponenți ai viitorului nostru.

Mai nou SMS-ul a ajuns mai mult decât un mijloc de comunicare între două persoane. Prin SMS poți da o dedicație la MTV, poți vota un concurent la un concurs de muzică ușoară, poți să-ți afli horoscopul sau dacă între tine și prietena ta există compatibilitate… Ce au toate aceste lucruri în comun? Numai două lucruri:

  • Sunt niște imbecilități care nu sunt necesare nimănui
  • Costă bani.

Nu mai e de mult COOL să ai telefon mobil. Acest accesoriu, care în trecut era un semn al ciumegiei celor care vroiau să pară manageri, s-a banalizat în așa hal încât era cât pe ce să nu îl mai băgăm în seamă. Dar companiile de telefonie au găsit soluția, împreună cu specialiștii în turnat rahat în cutiile craniale goale, ca să ia formă de creier, și aici mă refer la MTV sau Atomic, TV KK-lumea. Vreți să aveți ca sonerie ultimul „hit” Eminem sau Beyonce? Trimiteți un SMS la numărul 666, număr valabil în toate rețelele, și pentru doar 0.99 USD veți putea să auziți din telefonul dvs. ceva care, incredibil, reușește să sune chiar mai rău decât melodia originală.

Dacă nu sunteți mulțumiți doar cu soneriile MTV, aveți posibilitatea ca pentru încă un SMS să primiți și scrinseivăre și uolpeipăre din cele mai interesante: spermatozoizi, femei dezbrăcate, mașini de formula 1 sau chiar numele dumneavoastră. În cazul în care ați uitat cum vă cheamă, nimica nu e mai cool decât să vă consultați micul prieten cu butoane.

Ca și când nu era de ajuns, o nouă atrocitate face ravagii de ceva vreme pe piața telefoanelor mobile: telefonul cu aparat foto integrat. Această struțocămilă este indispensabilă amatorilor de a face poze sub fusta colegelor de clasă, cu toate că o poză de 320×200, cât produce în mod normal acest aparat nu e de ajuns nici măcar pentru un început de masturbare. Și ca o culme a escrocheriei, un astfel de telefon costă mai mult decât un aparat foto digital de performanță și un telefon mobil clasic la un loc. Dar e neaparată nevoie să ai așa ceva. Altfel, dacă ești sunat îți va fi rușine să scoți telefonul din buzunar, să nu vadă ceilalți ce nașpa ești…