Articole Nașpa Rău

Terminați cu prostiile și aplicați legea!

A sosit timpul să mă ocup puțin de violențele din Franța, pentru că se pare că oricât de urât face Sarkozy la ei, până nu scriu eu un articol tot nu se vor opri. Mai mult, acum au reușit să omoare români, so this is personal, assholes!

Vreau să vă spun dinainte că nu am de gând să mă transform în Freud, și să aplic o psihanaliză istorico-socio-demografico-religioso-MTV-HBO-politică pentru a găsi cauzele acestor violențe. Până la urmă ce e important este că există o astfel de situație, și că trebuie adusă la normal. Punct. Restul sunt detalii, și se pot discuta mai târziu. Ce voi face este să trasez niște principii clare, pe baza cărora apoi să fie evident care este planul care trebuie urmat. Aceste principii sunt valide pentru orice țară. Iată aceste principii:

1. Istoria nu contează. Buhuhu. Încă odată. ISTORIA NU CONTEAZĂ. Probabil că am contrariat pe mulți dintre voi, mai ales pe cei cunoscători ai istoriei moderne, care știu prea bine ce a făcut Franța în Algeria, bla bla bla, persecuții, asasinate, iada iada iada, emigranți mână de lucru ieftină, șubidubidu, pam pam. Și care-i problema? Dacă am sta să judecăm acum toate nedreptățile istoriei, unde am ajunge? Toată istoria e plină de războaie de cucerire, iar dacă am sta să reparăm toate greșelile, poate că ar trebui să ne retragem toți undeva prin centrul Africii, de unde am venit, și să lăsăm restul lumii animalelor, pe care le-am nedreptățit așa de mult. Chiar, câți ani trebuie să treacă de la un război pentru a deveni legitim? Și încă ceva: dacă era așa de mult o problemă de istorie, de ce nu au ieșit în stradă părinții și bunicii acelor adolescenți, că doar ei își amintesc mai bine cum a fost pe vremea aia?

2. Religia nu contează. M-am săturat ca unora să le fie iertate o grămadă de porcării, numai pentru că asta e permis de religia lor. Dacă vor să își țină femeile în casă, acoperite de voal, să le mărite pe bani și să le omoare dacă nu sunt fidele, să facă asta în țările de unde au venit. Dacă vrei să trăiești într-o altă țară, țara aia are legi, legi care dau fiecăruia un set de drepturi și un set de obligații, la care ar fi bine să iei aminte. Religia reglementează relația dintre om și Dumnezeu, dar legile reglementează relațiile dintre oameni (cred că Voltaire a spus asta – așa-i că-s cult?).

3. Rasa nu contează. Rasismul există în două forme, ambele cu aromă de interior de colon: discriminarea rasială pozitivă, și discriminarea rasială negativă, iar una duce la alta. Discriminarea rasială pozitivă e atunci când la respectivul i se permite să facă tot felul de infracțiuni, sau i se oferă tot felul de avantaje, reduceri, ajutoare de șomaj, numai pentru că este de o anumită rasă. Motivele sunt diverse: frica este de obicei cea care îi ține pe polițiști legați de mâini în fața infracționalității minoritare, frica de o comunitate necunoscută, și frica de niște ziariști sau politicieni idioți, care se grăbesc să strige „persecuție” de fiecare dată când un minoritar e arestat. Problema este că tot acest tratament discriminatoriu pozitiv ajunge să umfle mămăliga naționalisto- rasisto- Le Pen-isiană, și apoi ne trezim cu discriminarea negativă. Oamenii vor asocia toată rasa respectivă cu infracționalitatea, și asta nu prea are cum să ajute la normalizarea relațiilor.

4. Vârsta nu contează. Unul din motivele pentru care tinerii sunt mai dispuși la tărăboi este și faptul că tinerii (minorii) primesc pedepse mai mici decât adulții, asta dacă le primesc, și nu sunt trimiși la un psihiatru care să găsească inevitabil un alt vinovat, precum părinții, școala, sau societatea în ansamblul ei (formulare foarte convenabilă, deoarece nu implică nici o responsabilitate personalizată). Asta e o porcărie! Dacă ești suficient de „crescut” pentru a omorî un om, sau de a incendia o mașină, atunci ești și suficient de mare ca să faci pușcărie. Chestia asta are și un beneficiu secundar: aportul de băieți tineri în pușcării îi va face foarte fericiți pe locatarii mai bătrâni, și atmosfera generală va fi mult mai relaxată.

Și acum că am trasat principiile de bază, urmează soluția pentru problema violențelor. Această soluție am trasat-o sub forma unui algoritm, pe care autoritățile vor trebui să-l introducă în mintea polițiștilor. Este un algoritm simplu, destinat, evident, procesoarelor limitate (x386 sau mai slab).

while (trouble) {
if (!balls (self) ) exit(0);
TroubleMaker tm = GetRandomTroubleMaker();
if (Arest (tm) == FailedDueToViolence ) //arrest failure
{
while (!dead(tm)) shoot (tm);
continue;
} else //arrest success
if (free(jail) ) jail.Insert (tm);
else {
jail.CompactWalls ();
jail.ReleaseWalls ();
jail.CleanUp ();
jail.Insert (tm);
}
fprintf (PressFile, “Go fuck yourselves!”);
fprintf (PoliticianFile, “Go fuck yourselves, sirs!”);
}

Cam asta e toată treaba care trebuie făcută. Apare aici ceva despre vârstă, religie, etnie, sau motivații istorice? Nu, este o politică total nediscriminatoare. Încalci legea, o încurci, așa că fă bine și nu o încălca. Din păcate linia a doua din algoritm este o cerință prea mare pentru unii…