Articole Nașpa Rău

Vreme de beție

M-am săturat de vremea asta! Ploaie, frig, ploaie, frig, da’ ce mama dracu! Nu e destul că trebuie să mă trezesc la 6:30 ca să ajung la servici la 8, și seara să mă întorc acasă tot cam pe la ora aia, versiunea PM, că mai trebuie să dau piept și cu frigul și ploaia de afară. Și cu cretinii care merg cu mașina în viteză prin bălți (șoferii de autobuze, se aude?). Mă tot întreb, ce naiba am făcut de ne persecută managerul cel mare din cer?

Acuma înțeleg că plouă toată ziua în Germania. Păi da, la câți evrei au omorât ăștia acu 50 de ani, dacă se adună toți în cer, beau o bere și apoi se ușurează pe Germania, îi îneacă pe toți. Și uraganele din Florida… păi acolo se retrag să-și petreacă bătrânețile toți foștii mahări din SUA. Știe el Dumnezeu ce face, nu bate el cu bâta. Da ce ai dom’le cu România?

Sau gerul din Rusia… e bun, ce naiba, lasă să stea înghețați și cu sticla de votcă la gură, că dacă se dezgheață și se trezesc cine știe pe cine mai invadează iar. E drept, un pic de ger din ăsta poate ar fi bun și pe la arabi, că și ăștia au creierul prea înfierbântat, și vedeți ce fac! Dați-le frig și ploaie, că merită! Dar lăsați România în pace.

Parcă ministrul delegat din Rai responsabil cu vremea pentru România a făcut o înțelegere cu televiziunile… păi ce le crește la ăștia audiența acuma! O vreme ideală ca să te uiți la Surprize-Surprize, sau la Tânăr și Neliniștit (serialul ăla în care toată lumea se culcă cu toată lumea, de vreo 10 ani încoace, și apoi schimbă impresii între ei). Acuma pe bune, la cine îi trebuie și ploaia asta? Țăranii se tot plângeau că e secetă anii trecuți (asta ca să aibă o scuză că nu pot face nimic cu pământul pentru care acum 10 ani își dădeau unii la alții în cap), dar când plouă încep să se vaite că le-a luat apa casa, și să vină armata să le-o reconstruiască, și ei să stea frumos la o parte, dând interviuri pentru știrile de la ora 5. Nu-i nevoie de ploaie, șefu, nu mai trimite, că ăștia nu fac nimica cu ea.

Cine știe, poate e de vină Romica Jurca… sau poate noua prezentatoare a vremii la ProTv, Cosmina “Zero” Păsărin. Sincer nu mă așteptam să apară asta să prezinte vremea, dar acuma dacă mă gândesc bine totul se leagă. Femeia asta e tot timpul umedă (sau cel puțin așa ar vrea unii să-și închipuie), și atunci nu e de mirare că prezintă o vreme tot timpul umedă.