Despre Nașpa Rău

Lumea lui Nașpa Rău a fost unul dintre site-urile românești de calitate superioară. Alături de gigel.org, mintrubbing.org, grigore.org și alte câteva orguri din astea, producea conținut de calitate și umor fin pe la mijlocul anilor 2000, în vreme ce pleava o freca pe haz.ro și alte mizerii similare. Nu știu ce s-a întâmplat cu autorul sau care a fost motivația, dar prin 2006 site-ul a fost lăsat în paragină și domeniul nasparau.com a expirat, fiind ulterior cumpărat de ceva japonezi.

Fast forward la zilele noastre când internetul românesc a devenit o hazna ordinară precum minunata patrie pe care o reprezintă, iar umorul de calitate a fost înlocuit de trivialități și porcării postate de diverși acefali pe Facebook. Când vremea blogurilor inutile care au explodat precum ciupercile după ploaie a trecut, iar spuma blegosferei românești e reprezentată de niște țărănoi notorii, unora dintre noi ni se face dor de zilele de glorie ale neților mioritici și de articolele proto-bloggerilor români. Așa că am căutat și am găsit la naftalină o mare majoritate a articolelor de pe Lumea lui Nașpa Rău pe care le-am republicat aici.

Toate textele au fost plublicate aici pentru posteritate, în speranța că cineva își va aminti de vremurile când netul românesc le era încă rezervat celor cu măcar jumătate de creier, când nu uitaserăm că PSD-ul colcăie comuniști și Băsescu era speranța românilor, când o excursie în Grecia costa 150€, când pe papă încă îl chema Ioan-Paul al doilea, când manelizarea ProTv era încă la începuturi, când România se chinuia să intre în UE, etc., și poate citind își va dori să pună mâna și să genereze din nou conținut de calitate. Sau doar să își amintească de faptul că netul era odată mai altfel. Mai fain.

Enjoy.