Articole Nașpa Rău

La ce poate folosi gripa aviară

Ultima isterie la modă în România este gripa aviară, o boală care îi face pe români să nu mai pună gura pe păsărici sau ouă de frica unei întâlniri premature și nedorite cu individa purtătoare de dispozitiv arhaic de tuns iarba. Au acționat autoritățile bine, au acționat ele rău, opiniile sunt controversate, și nu am de gând să iau poziție. În schimb, am de gând să propun o metodă prin care putem, ca niște oameni descurcăreți ce suntem, să transformăm nenorocirea în oportunitate.

Tot ce este necesar pentru a pune în practică acest plan este să se descopere un nou focar de gripă aviară. După ce acest focar va fi descoperit, este clar că toate păsările din regiune vor trebui sacrificate, pentru a se opri contaminarea. Ei bine, din acest moment schimbăm metoda. Dacă tot e să fie sacrificate orătăniile, de ce să fie ele arse și îngropate? De ce să nu le dăm ocazia să treacă în neființă cu demnitate, în modul în care ele au trecut în neființă de secole, și au fost întotdeauna lăudate și apreciate pentru asta? Să le lăsăm să-și împlinească rostul! Să le gătim! Să facem din ele fripturi, grătare și tocănițe!

Cred că nu ați înțeles prea mult până în acest moment. Vorbim de gripa aviară, și eu propun gătirea păsărilor infectate, ceva nu se leagă, nu? Ba da, se leagă, pentru că în continuare vom apela la una din calitățile de bază ale românilor, după cum ne spune cartea de istorie: ospitalitatea. Păi inundații din Moldova nu i-au omenit pe politicieni cu puținul pe care îl mai aveau? De ce nu ar face la fel și sinistrații aviari? Ideea este deci următoarea: toți politicienii vor fi invitați în zonele “sinistrate”, și vor fi omeniți cu delicioasele produse condimentate cu H5N1. Pofta lor de mâncare va fi un factor de dezinfecție sigur, iar în urma lor nu va mai rămâne nici o moleculă de ADN de pasăre nedigerată.

Și ce se va întâmpla cu politicienii noștri dragi? Rămânem fără capetele luminate care ne conduc? Ei, stați că nu e așa de gravă situația… Rata de supraviețuire în cazul gripei aviare este 50%, deci vom rămâne cu jumătate dintre ei. Cam ce vroia și Băsescu, cu parlamentul unicameral, numai că șansele de reușită ale acestei metode, față de șansele ca parlamentarii să voteze cu mâna lor diminuarea propriului efectiv, sunt mult mai mari.

Dar mulți dintre politicieni sunt bătrâni, poate că în cazul lor rata de supraviețuire este mai mică… ce ne facem în acest caz?

Simplu: sărbătorim.